Miska Yixing glazura 4,8 cm hnědá
Kód: 10081102Detailní popis produktu
Tradiční isingská keramika dostala svůj název po stejnojmenném čínském městě (Yixing), ve kterém se těží hlína bohatá na minerály. Isingské nádobí obsahuje větší množství železa, kaolinu, slídu a křemene.
Doporučujeme neumývat misku čímkoliv jiným než čistou, horkou vodou.
Malý keramický šálek s vnitřní bílou glazurou určeného pro dokonalé poznávání chuťového a aromatického profilu čaje. Nezbytná proprieta v čínském čajovém obřadu Gong Fu Cha. Malá miska určená k popíjení nálevu se nazývá Cha Be. Z nízkého šálku můžete následně čaj vypít a zhodnotit jeho chuť.
Čajový obřad Gong Fu Cha je tradiční čínský čajový rituál, který se zaměřuje na dokonalou přípravu a prezentaci čaje. Gong Fu znamená umění dělat něco dobře, a Cha znamená čaj. Tento obřad se vyznačuje použitím více čajových lístků na menší množství vody než u klasické přípravy.
Zde je zjednodušený postup pro přípravu čaje stylem Gong Fu Cha:
1. Nahřejte nádobí: Zahřejte konvičku nebo gaiwan horkou vodou a následně ji vylejte. Tím se čajové lístky propaří a rozvoní, a voda zůstane teplá.
2. Nasypejte čaj: Do vyhřáté konvičky nasypejte čajové lístky (např. 3 g čaje na 1 dcl vody).
3. Opláchněte lístky: Zalejte čaj vroucí vodou a ihned zlejte (tzv. oplach). Tím probudíte čajové lístky.
4. První nálev: Znovu zalijte čaj horkou vodou a nechte luhovat (cca 30-60 sekund).
5. Opakujte luhování: Čajové lístky zalijte znovu a znovu (2-8 krát) s kratší dobou luhování.
6. Slévejte do šálků: Čaj nalévejte do šálků krouživým pohybem ve směru hodinových ručiček.
Tímto způsobem si můžete vychutnat čerstvý nálev a postupně objevovat různé chuťové vrstvy čaje. Každý nálev bude jiný a zajímavý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Konvičky, šálky, misky |
---|---|
Barva: | Bílá |
Materiál: | Keramika |
Průměr [cm]: | 4.8 |
Výška [cm]: | 2.7 |
Země původu: | Čína |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.